Loppemarked salg af gamle lp'er

10 regler du skal kende til på et fransk loppemarked


Del artiklen:

At besøge et brocante, det franske ord for loppemarked, på ferien kan være en meget spændende aktivitet. Hvis man så oven i købet er lidt interesseret i at finde nogle gode ting man kan tage med hjem, og måske lave lidt om på så de bliver endnu mere interessante. Så kan det at besøge et fransk loppemarked være en rigtig hyggelig lille ting at gøre på ferien. De franske loppemarkeder er blevet dyrere de seneste år efterhånden som det at finde fine ting på loppemarkeder er blevet mere og mere interessant for mange. Men det kan stadig lade sig gøre at finde nogle super gode ting imellem de lidt for dyre ting.

Når man besøger et loppemarked i frankrig, og måske endda kan en lille smule fransk, så vil sælgerne gerne fortælle lidt om hvad de forskellige ting har været brugt til, og hvor de stammer fra. Men hvis du gerne vil købe noget på loppemarkedet, så husk på at man godt kan sammenligne en loppemarkeds sælger med en brugtvognsforhandler. Meget af det de siger skal man måske ikke bare tro på bare fordi de siger det.

10 gode råd til dig der skal handle på et fransk loppemarked

Her er en lille liste over ting man skal være opmærksom på når man vil købe ting på et fransk loppemarked:

  • Besøg loppemarkedet på en hverdag hvis det kan lade sig gøre. På den måde slipper du for en del mennesker der kun kan gå på marked i weekenden, og det gør det nemmere at få overblik over markedet.
  • Vær ikke overrasket hvis sælgeren på loppemarkedet ser ud til at være mere interesseret i at læse en bog, tale i mobiltelefon, spise en sandwich eller drikke kaffe, end at betjæne sig. Franskmænd kan godt virke lidt som om du ikke har noget at gøre på deres loppemarked. Men alligevel vil de jo også gerne sælge deres ting, så med lidt tålmodighed kommer man langt.

Besøg et loppemarked i frankrig

  • Tal så meget fransk som du kan, selvom det eneste du kan sige er “Bonjour”, er det bedre end ingenting. Efter fransk etikette er det dig der skal sige Goddag, eller Bonjour til sælgeren. Så han reagerer sikkert ikke før du henvender dig til ham.
  • Regn ikke med at sælgeren vil gøre alt for at sælge sine ting til dig. Franskmænd betragter det som et privilegium at må få lov til at købe tingene af sælgeren.
  • Lad endelig være med at rose den ting du vil købe for meget. Kig hurtigt på tingen, find noget der ikke er helt perfekt ved den, og spørg: “Quel est le prix?” (Hvad koster den) Se lidt skuffet ud når sælgeren fortæller dig prisen. Han fortæller dig sikkert også hvorfor tingen er så dyr. Måske er den meget sjælden, smuk, eller en hvilken som helst anden ting der gør at prisen altså skal være ret høj. Hvis du virkeligt har lyst til at købe tingen kan du spørge: “Quel est votre dernier prix?” – Men kun hvis du virkeligt vil købe tingen, ellers bliver du hurtig betragtet som uopdragen.

Loppemarked salg af gamle lp'er

  • Sæt aldrig en ting fra dig og gå fra den for at prøve at få en lavere pris senere på dagen. Hvis der er en franskmand i nærheden kan du være ret sikker på at bare det at du har vist interesse for tingen vil vække en del flere folks interesse for netop den bestemte ting, og du risikerer derved at en anden køber den ting du gerne vil have. Plus at det med at forlade en sælger og komme tilbage igen senere ikke virker alt for godt på franske loppemarkeds sælgere.
  • Bliv ikke overrasket hvis sælgeren ikke rigtigt reagerer på dit spørgsmål om en lavere pris. Måske siger han bare “C’est billig!” Hvis altså han kan det danske ord for billig. Du vil højst sandsynligt blive betragtet som en rig dansker der har råd til at holde ferie i Frankrig, så kan du også godt betale lidt ekstra for den vare du nu engang gerne vil købe.
  • Overvurder aldrig den franske sælgers lyst til at sælge sine ting. Hvis han ikke kan lide dig er der rimelig chance for at han hellere vil beholde sine varer.
  •  Hvis du endeligt får vristet en super vare fra en fransk sælger, så er det bedst bare at smile mens du betaler den aftalte pris. Du kan godt regne med at få at vide at denne super billige pris kun er noget han kunne finde på at give dig.
  • De fleste loppemarked sælgere vil helst have kontanter. Hvis nogle skilter med at tage kreditkort, kan du måske få en billigere pris hvis du tilbyder at betale med kontanter. På de store loppemarkeder er der ofte mulighed for at få leveret sine varer hvis man køber nogle store ting, og nogle sælgere vil endda gå med til at sende dine varer med posten.

Har du været på et fransk loppemarked og har flere gode råd til handlende på franske loppemarkeder. Så lad os endeligt høre dem i kommentarerne herunder.

Del artiklen:

Leave a Reply