DIY: Sådan laver du et pindsvin af en gammel paperback bog


Del artiklen:

Har du en gammel paperback bog liggende et sted som du ikke regner med nogensinde at skulle læse i igen. Hvorfor så ikke upcycle den, eller genbruge den som noget helt andet. Man kan nemlig lave et hyggeligt lille pindsvin ud af den. Det kan måske være et lille hyggeprojekt man kan lave sammen med børnene. Det er ikke så svært, og resultater bliver en fin lille udstillings til til vindueskarmen.

paperback-pindsvin

Det du skal bruge:

  • En paperback bog
  • Et sort stykke filt
  • Er sort stykke karton eller papir
  • Øjne (Kan købes i en hobbyforretning, eller laves ud af sort og hvid filt)
  • Saks
  • Lim

Sådan laver du pindsvinet

Åben paperback bogen på den første side, og fold den, først så den bliver foldet på midten, og derefter folder du begge sider ind. Som på billedet herunder.

saadan-folder-du-bogen-for-at-lave-et-pindsvin

Så er det bare med at komme i gang. Alle siderne i bogen skal nemlig foldes på denne måde, og det er vigtigt at man folder dem rimeligt stramt, så siderne ikke folder sig ud igen.

Når du er færdig med at folde alle siderne i bogen, skal coveret af bogen klippes til med en saks så det passer med resten af siderne i bogen.

Så er det tid til at finde det sorte stive papir eller karton frem. Her tegner du faconen af pindsvinet på, og klipper det ud. Derefter skal det limes på coveret af bogen, som en bund pindsvinet står på, og det hjælper også til med at holde bogen åben.

Så skal der en lille næse på pindsvinet. Den laver du af filt, og limer fast i bunden. Det vil sige der hvor ryggen af bogen var. Så skal øjnene på. De limes på der hvor man synes det passer. Det er nemmest med øjne man køber i en hobbyforretning. Men hvis man ikke lige har sådan en i nærheden kan de også laves ud af et stykke sort og hvidt filt eller papir.

Så er pindsvinet færdigt. Du har formået at lave din gamle kedeligt paperback bog om til et hyggeligt lille pindsvin der kan stå og pynte i vindueskarmen.

Har du andre gode ideer til hvordan man kan genbruge gamle bøger. Så lad os endelig høre i kommentarerne herunder.

Del artiklen:

Leave a Reply