DIY: 5 Sjove måder at genbruge gamle bøger


Del artiklen:

Står du og har en god kasse med gamle bøger du ikke lige ved hvad du skal bruge til. Så er her 5 rigtig gode ideer til hvordan du kan genbruge gamle bøger på en spændende måde. LoppeFlip.dk vil meget gerne opfordre folk til at upcycle bøger og andre gamle ting på mange forskellige måder, og på den måde give gamle ting nyt lig igen. Så derfor har vi fundet disse 5 spændende måder du kan genbruge gamle bøger på. I nogle af linkene under billederne er der guider til hvordan de forskellige ideer kan udføres i praksis. Vi håber i kan lide de ideer vi har fundet. Hvis du har flere gode ideer, eller godt kan lide disse, så del endelig siden med dine venner, eller efterlad nogle gode ideer i kommentarerne under artiklen.

1. Plant blomster i dine gamle bøger

Det lyder måske ikke helt klogt sådan at plante blomster i en gammel bog. Du tænker nok at blomster skal have vand, og vand og bøger passer ikke særligt godt sammen. Derfor skal du nok også holde dig til at plante blomster eller planter der ikke skal have alt for meget vand. Du kan også godt ligge noget plastik ned i hullet du laver i bogen, og på den måde få en lille smule jord planterne kan gro i, og som du så også kan give en lille smule vand engang imellem. Se bare dette spændende forslag. Men der kan helt sikkert videreudvikles på denne bog urtepotte ide.

Se mere på Scoutmob

Se mere på Scoutmob

2. Lav en sengelampe af dine gamle bøger

Endnu en spændende måde at genbruge gamle bøger på er at lave en lampe ud af dem. Det nemmeste er nok hvis man har en gammel lampe man ikke rigtigt syntes hører til i sit hjem længere. Så kan man upcycle lampen og en stak bøger til at blive noget helt nyt. Nemlig en sjov og anderledes lampe der er lige noget for bogormen.

Se flere interessante ideer på Bobvila

Se flere interessante ideer på Bobvila

3. Lav en knagerække af dine gamle bøger

Vil du gerne have en anderledes knagerække til entreen. Så har du ideen her. Hvis du er en person der er kendt som lidt af en bogorm. Så er det da bare med at få lavet denne knagerække ud af dine genbrugsbøger. Det giver de gamle bøger et helt nyt liv hvor du stadig kan vise nogle gode klassikere frem, uden at skulle læse i dem.

bog-knageraekke-1 bog-knageraekke-2

4. Lav hyggelige hylder hvor du kan vise dine ynglings bøger frem

Har du nogen favorit bøger du gerne vil vise frem for dine gæster, så de måske også kan blive grebet af at læse bøger. Så er denne slags hylder den helt rigtige. Du kan vise lige de bøger frem du har lyst til, bare du husker at stable dem i den rigtige rækkefølge (de største nederst) Alt hvad du skal bruge er nogle tynde hyldeknægte, nogle skruer til at skrue dem i væggen med, og måske noget lim. Lim skal du bruge hvis du vil gøre lidt ekstra ud af det. Men det betyder så også at den nederste bog i stakken skal ofres. Så det skal nok ikke være din ynglings bog. Men hvis man gerne vil undgå at hyldeknægtene kan ses under den nederste bog, så kan man skære lidt ud i bogen, og lime siderne sammen, så man får coveret af bogen nedenunder hyldeknægten. Som kan ses på det 2. billede.

bog-hylder boghylder-uden-hyldeknaegt-nederst

5. Lav en sengegavl af gamle bøger

Leder du efter en anderledes sengegavl, en som andre ikke har. Ja, så er der en rigtig god ide her. Tag et smut ned i din lokale genbrugsbutik og køb godt ind af gamle bøger. Der er nok nemmest at lave gavlen hvis man finder bøger der er nogenlunde lige store. Efter lidt arbejde med nogle træ-plader, søm, lim og skruer. Så får man et ret godt resultat, der er som skabt til en rigtig bogelskers hjem.

Se hele guiden på Designeverydayblog

Se hele guiden på Designeverydayblog

Del artiklen:

Leave a Reply