DIY: 13 måder at få noget sjovt ud af korkpropper


Del artiklen:

Vinpropper eller korkpropper er en rigtig god ting at have til et lille Gør det selv projekt. Man kan bruge korkpropper på mange forskellige måder. Er man en vinelsker så får man sikkert hurtigt samlet sig et lille lager af korkpropper hvis man giver sig til at gemme dem. Ellers kan det nok også lade sig gøre at lokke den lokale restaurant til at samle lidt kropper sammen til dig hvis du spørger pænt. Og måske endda lokker med en af disse sjove påfund. Hvis du leder efter en sjov måde at genbruge de gamle korkpropper på. Så har vi har på siden samlet 13 interessante ideer til nogle små DIY projekter med vinpropper du kan give dig i kast med.

Stempler

lav-stempler-af-vin-propper Tegn et motiv på kork proppen, skær motivet ud, og du har et smart lille stempel der kan bruges til mange gode små hyggelige ting. Se mere her.

 

Vinprop krans

kork-prop-krans

Pak en krans, man kan finde i en hobbyforretning, ind i kork propper. Start med et lag der ligger så tæt som du kan få dem til, og byg så nogle flere proper udenpå for at give kransen et lidt rustikt udtryk. Se mere på denne blog.

Magnetiske korkprop urtepotter

magnetiske-urtepotter

Udhul en korkprop, sæt en magnet bagpå, plant en lille sukkulent sammen med en anelse jord. Så har du en anderledes lille urtepotte der kan hænge på en magnet tavle, eller måske endda køleskabet.

Vinprop korkbold

kork-bold

Mal en hobby flamingo bold i en kork lignende farve, og brug en limpistol til at lime korkpropper på den overalt. Se mere her.

Korkprop coaster

kork-coaster

Skær propperne over på den lange led. Lim dem fast på et stykke rundt kork i den størrelse du gerne vil have din coaster. Vend den om og skær det kork af der stikker ud over kanterne. Du kan evt. lige runde det hele af med at give dem en tur med noget sandpapir. Se mere her.

Kork bogstav

kork-bogstav

Lim korkpropper fast på et bogstav. De kan købes i forskellige hobbyforretninger, eller du kan selv lave et ved at save det ud af en plade. Fyld de små huller der bliver rundt omkring ud med korkpropper der er skåret i mindre stykker på den lange led. Se denne tutorial for gode ideer.

Vinprop kork bordkort

korkprop-bordkort

Er du lidt kendt for at kunne lide god vin, så er dette de perfekte bordkort til brylluppet eller enhver anden fest. Skær noget af den ene side af proppen på den lange led, så den ligger godt på bordet. Skær så en rille i toppen af proppen og stik kortet med navnet ned i den. Så har du dit perfekte korkprop bordkort. Se mere her.

Bordskåner

prop-bordskaaner

Super nem at lave. Du skal bare lime korkpropper sammen med superlim indtil din bordskåner har den størrelse du ønsker.

 

Plante markerer

plante-marker

Skriv navnet på den plante du har sået i en urtepotte på korkproppen. Bor et lille hul i bunden af proppen og stik en pind i den. Stik plante markeringen i jorden. Så har du altid styr på hvilke urter der er på vej op.

Stearinlys skjuler

sterinlys-skjuler

Hvis du gerne vil skjule dine stearinlys lidt og på sammen tid lave et hyggeligt lys ud gennem nogle korkpropper. Så tag en rimelig stor glascylinder, stil en mindre cylinder inden i der passer i størrelsen med et bloklys. Fyld det yderste rum med korkpropper, og stil et bloklys i det inderste rum. Så har du en hyggelig stearinlys skjuler.

Vinprop opslagstavle

kork-opslagstavle

Det gode ved kork er at det er lige til at stikke en nål i. Så det er bare med at finde en passende ramme og så lime sine korkpropper på. Så har man en anderledes kork opslagstavle. Her er en måde at gøre det på.

Vinprop Lampeskærm

korkprop-lampeskaerm

Brug en limpistol til at lime propper på en gammel lampeskærm. Følg disse instruktioner.

Kork dyr

kork-dyr

Bøj nogle gamle renseribøjler så de ligner et dyr. Fx en giraf. Dæk bøjlen med avispapir, lim så korkpropper på med en limpistol. Så har du en spændende kork giraf eller et hvilken som helst andet dyr du kan finde ud af at bøje ud af en bøjle.

Korkprop dagbog

korkprop-dagbog

Den her ide kræver ikke meget andet end en tusch der kan skrive på en korkprop. Men man kan lave en hyggelig lille skål med minder hvis man når man har haft gæster eller været ude og spise i byen, skriver navne på de personer der var med, samt dato og sted ned. Så kan man altid huske tilbage på den hyggelige aften når man tager et kig på korkpropperne. Se hvordan denne blogger har gjort.

 

Del artiklen:

Leave a Reply